INFO - Selectii de Materiale Juridice pe Scurt

DESPRE DIVORT.

Divortul este o decizie si o situatie care afecteaza intreaga familie. Este important ca odata luata decizia divortului sa aveti in preajma o persoana care sa va consilieze sub aspect juridic pentru lua cea mai buna hotarare cu privire la ce trebuie facut? Care sunt pasii?.

Divortul poate fi si o problema delicata juridic atunci cand este vorba de soti care nu mai locuiesc in aceeasi tara. Sunt intrebari legate de: unde depun cererea? Cat ma costa? Pot divorta in Romania?

Divortul este sensibil cand este vorba de copii. Aveti nevoie de indrumare cu privire la drepturile lor, la interesul lor. Sunt intrebari legate de: care este pensia de intretinere datorata? Pot obtine autoritatea parinteasca exclusiva? Ce se intampla daca copilul nu mai sta in Romania?

Acestea sunt primele intrebari dar vor mai urma si altele, asa ca apelati la noi, va putem ajuta, indruma, consilia.

Mai sunt intrebarile tehnice legate de divort: cat costa? Cat timp dureaza? Sa fie din culpa comuna sau exclusiva?

Cateodata este suficienta doar o intalnire pentru a stii ce sa faci mai departe. Alteori este nevoie de mai mult.  In oricare dintre cazuri, noi suntem aici, in Bucuresti si Ilfov si avem cele mai bune raspunsuri adaptate la situatia speciala a Dvs.

DESPRE MEDIERE.

Cand prima intalnire nu va aduce confort, puteti incerca Medierea. Aveam personal specializat care va poate indruma si cu privire la mediere.

Ce inseamna? Puteti comunica cu sotul sau sotia Dvs. despre posibilitatea sau certitudinea divortului intr-un cadru neutru si in fata unei persoane care nu este partinitoare cu nici una dintre partile implicate.

Merita incercat. Este o solutie.

PARTAJUL.

Partajul se poate lamuri oportunitatea acestuia in cadrul unei discutii. Vorbesc de oportunitate pentru ca multi dintre noi avem casa luata pe credit si aici intervine in ecuatie Banca.

Cum impartim bunurile? Care este cota la care am dreptul? Imi pot recupera banii investiti intr-o casa care nu a fost cumparata in timpul casatoriei?

Noi suntem aici, In Bucuresti si Ilfov, sa va ajutam sa luati cea mai buna decizie.

Va analizam actele si va artam situatia de fapt.

Divort cu Copii

EFECTELE DIVORTULUI CU PRIVIRE LA RAPORTURILE DINTRE PARINTI SI COPIII LOR MINORI.
Dupa pronuntarea divortului, autoritatea parinteasca revine in comun ambilor parinti si numai in situatii exceptionale numai unuia dintre acestia.
Ca o noutate, in cuprinsul cererii de divort ori in fata instantei se va solicita stabilirea locuintei minorului ori minorilor la unul dintre parinti, instanta pronuntandu-se asupra acestui aspect tinand cont de interesul superior al copilului.
Ne tot lovim de aceasta sintagma « interesul superior al copilului » si consider ca in cele ce urmeaza este necesar a fi cat de cat lamurita.
Toate principiile aplicabile conform sintagmei mai sus enuntate sunt destinate sa respecte, sa promoveze si sa garanteze drepturile copilului, in concordanta cu prevederile Conventiei Organizatiei Natiunilor Unite.
Ceea ce multi dintre noi nu stim este ca (si aici arat cu titlu de exemplu) pensia de intretinere acordata copilului in caz de divort reprezinta obligatia parintelui de a contribui la cheltuielile de crestere, educare, pregatire profesionala a acestuia si semnifica mai ales un drept al copilului la care niciunul dintre parinti nu poate renunta.
De asemenea, un alt drept al sau este de a mentine relatii personale si contacte directe cu ambii parinti, cu rudele sau cu alte persoane fata de care copilul a dezvoltat legaturi de atasament.
Autoritatea Tutelara si Instanta de Judecata cand fac referire la insteresul superior al copilului comprima toate aspectele legate de viata de familie, dezvoltare, legaturi de atasament, educatie, sanatate si incearca sa ajunga la un numitor comun, anume cadrul, persoanele si mediul, anturajul cel mai propice dezvoltarii sale ulterioare.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

DIVORTUL CA MODALITATE DE DESFACERE A CASATORIEI.

DIVORTUL CA MODALITATE DE DESFACERE A CASATORIEI.

Divortul poate avea loc :

  1. prin acordul sotilor ;
  2. din culpa comuna ;
  3. din culpa exclusiva a unuia dintre soti ;

Cu privire la aceasta ultima forma de desfacere a casatoriei si care implica si cele mai mari eforturi, as dori a aduce precizarea ca prin dispozitiile noului Cod Civila, culpa exclusiva a unuia dintre soti in desfacerea casatoriei are implicatii legate de dreptul la compensatie, obtinerea beneficiului contractului de inchiriere, nu se vor suporta cheltuielile de instalare intr-o alta locuinta pentru persoana din a carui vina este desfacuta casatoria.

De altfel, noul Cod Civil are dedicat un subcapitol « Prestatiei Compensatorii » cu mentiunea necesara ca aceasta se aplica numai in situatiile in care casatoria a durat cel putin 20 de ani.

Fac mentiunea ca procedurile de desfasurare a procesului in fata instantei de judecata nu au comportat modificari.

In toate cazurile, actele primare necesare pentru demararea procedurii sunt :

CERTIFICAT DE CASATORIE, in original;

COPII DE PE CERTIFICATELE DE NASTERE ALE COPIILOR (unde este cazul) ;

COPIE DE CI SOTI.

 

PARTAJUL:

In conformitate cu noile dispozitii ale Codului Civil, partajul bunurilor comune se poate dispune si odata cu pronuntarea divortului, in cuprinsul aceleiasi cererii, nemaifiind necesara formularea unei actiunii separate.

Taxa judiciara de timbru se calculeaza la valoarea bunurilor supuse partajului.

Crezul meu ca avocat in Dreptul Familiei

  • onestitate, transparenta si confidentialitate absoluta

  • sa gasesc solutii pentru rezolvare rapida, convenabila si eleganta

Este posibil sa colaboram sau nu. Veti decide ulterior. Contactati-ma pe telefon sau email si va raspund imediat sau in cel mai scurt timp.

Sau pe email la antonia@cabinet-enache.ro